Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

26 ΜΑΡΤΙΟΥ, 2014: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Πρώτα-πρώτα καλωσορίζομε τους νέους μας αναγνώστες, nikos, mxx.
Αδύναμη η σημερινή αντίδραση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έναρξη ενός μεγαλυτέρου ανοδικού κύματος. Αντίθετα νομίζω ότι προοιωνίζει συνέχεια της διόρθωσης.

1. Λόγω αλλαγής προσήμου το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο υποσύνολο των ακροτάτων όπου ο ταλαντωτής (όλες οι συνιστώσες ) έχουν πάρει καθοδική τροχιά.
 
Οι τιμές βρίσκονται κάτω από την γραμμή των σημείων περιστροφής και αυτό δεν είναι καλό για την συνέχεια.

Στον εξελικτικό χρόνο των ακροτάτων σε πρώτο στάδιο συστολής παρατηρούμε ότι διεσπάσθη καθοδικα η στήριξη.
Πρόκειται για έναν ακανόνιστο επίπεδο σχηματισμό η επεκτεινόμενο τρίγωνο.
Αν είναι ακανόνιστος επίπεδος σχηματισμός μπορεί η κάθοδος να έχει συνέχεια για αρκετές ημέρες.
Η κυματομορφή των ακροτάτων μας πληροφορεί με ακρίβεια σε πρώτο και δεύτερο στάδιο συστολής για το τι συμβαίνει.
Σε πρώτο στάδιο συστολής βρισκόμαστε σε ένα μικρό (sub-minuette) τέταρτο κύμα ενός μεγαλυτέρου τρίτου ενός μεγαλυτέρου πέμπτου. Το μικρό αυτό κύμα δεν θα πρέπει να καθυστερήσει να συμπληρωθεί.
 
καθώς έχομε αγγίξει το κάτω άκρο ενός μεσοπρόθεσμου διαύλου.
Διάσπαση με ορμή του διαύλου ενεργοποιεί πολύ δυσάρεστα σενάρια. 
Σε δεύτερο στάδιο συστολής περιμένομε την συμπλήρωση του πέμπτου κύματος, για να πάμε σε μεγαλύτερου μεγέθους και διάρκειας διόρθωση.
 
Αν όπως συμβαίνει συνήθως το 5 κόκκινο είναι ίσο με το 1 κόκκινο, είναι ζήτημα αν τελικά θα πιάσομε τις 1400 μον. Εξαρτάται από το τέλος του 4.
Είναι πλέον για μένα προφανές ότι το μόνο μέλημα είναι η προστασία των κερδών των προηγουμένων 20 μηνών περίπου.
Ναι μπορεί να έχομε βραχυπρόθεσμα πυροτεχνήματα στο τέλος της διαδρομής, αλλά ο κίνδυνος είναι πλέον μεγάλος να εγκλωβισθμούμε.
Φαίνεται ότι τα διεθνή και τοπικά γεγονότα τα οποία αντανακλούν μία συλλογική αρνητική ψυχική κατάσταση και εκφράζονται με μία τυφλή αποσυνθετική επιθετικότητα σε όλα τα επίπεδα, από τις προσωπικές σχέσεις έως τις διεθνείς εξελίξεις επηρρεάζουν πλέον φανερά τις απόφάσεις των συμμετεχόντων. Τα υπόλοιπα, όσα αισιόδοξα ακούμε και διαβάζομε από τα επίσημα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης είναι απλούστατα κατά παραγγελίαν προπαγάνδα πολύ  χαμηλής ποιότητας είτε αφορούν τράπεζες, είτε κόμματα και πολιτική είτε ό,τι θέλετε. Η συλλογική ψυχική διάθεση, όπως αποτυπώνεται στις κυματομορφές έχει πάρει πολύ αρνητικό χαρακτήρα. 

Συνοψίζοντας:Περιμένομε την τελευταία αναλαμπή αισιοδοξίας, μετά την περάτωση ενός μικρού τετάρτου κύματος. Αποτυχία να ξεπεράσομε πειστικά τις 1400 μονάδες και να κρατηθούμε κοντά τους κατά την διόρθωση που θα ακολουθήσει το τελευταίο ανοδικό κύμα καθώς και ενδεχομένη σημαντική άτακτη υποχώρηση μας βάζει σε μεγάλες περιπέτειες όχι μόνον στο χρηματιστήριο αλλά και γενικότερα. Όλα κρίνονται τις επόμενες 20-30 ημέρες.
Τελικά, λόγω του ότι στον εξελικτικό χρόνο των σημείων τάσης συμπληρώνεται ένα μεγάλο πρώτο κύμα παλμού θα ξεπεράσομε τις δυσκολίες απ'ότι φαίνεται,  αλλά όχι χωρίς να δοκιμαστούν οι αντοχές μας για μία ακόμη φορά και όχι στα στενά χρονικά περιθώρεια τα οποία θέτει η τρέχουσα πολιτική ηγεσία του τόπου. 

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου.


3 σχόλια: