Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2014:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΔ ΤΟΥ ΧΑΑ

Σήμερα έδειξε τα δόντια της η πραγματική βραχυπρόθεσμη τάση και επαληθεύεται η άποψη ότι αυτή η εξαιρετικά αδύνατη άνοδος των τελευταίων ημερών ήταν διορθωτικού χαρακτήρα ως προς την τάση η οποία διαμορφώθηκε από την συνεδρίαση της υποχώρησης από τις 1375 μον. και εντεύθεν.
Είχαμε σημειώσει τότε ότι αυτή ήταν μία δυσάρεστη εξέλιξη και ότι θα μας έβαζε σε περιπέτειες.

Παραθέτομε την σύνοψη της συνεδρίασης της 19ης και 27ης Μαρτίου 2014:
Δεν επαληθεύθηκε η πρόβλεψη ότι θα πιάναμε τις 1400 αλλά όλα τα υπόλοιπα επαληθευθηκαν.


http://rosicrux.blogspot.gr/2014_03_16_archive.html


 http://rosicrux.blogspot.gr/2014_03_23_archive.html
Βγάζομε τον εξάντα της μεθόδου, σημειώνομε την ώρα της μέτρησης με το ρολόϊ του εξελικτικού χρόνου και προσπαθούμε μέσα στην ταραγμένη θάλασσα των καιρών να πάρομε το στίγμα μας από τον ήλιο της αιώνιας Ελληνικής σοφίας .Την Ευκλείδια γεωμετρία. Την τροφό των αναζητητών της αλήθειας. Την βακτηρία των ταπεινών προσκυνητών της σοφίας που οδοιπορούν προς αναζήτησή της στα δύσβατα μονοπάτια της γνώσης.Πάντοτε διψασμένοι να πιουν από την πηγή της για να ξεδιψάσουν όλα τα παιδιά της γης, κάνοντας τους εαυτούς τους κοίτη της ροής της.
Πάντοτε πεινασμένοι να τραφούν από τα αγαθά της για να θρέψουν άλλους. Πάντοτε μόνοι μέσα στο πλήθος. Παράτεροι, παράξενοι, ασυμβίβαστοι, πιστοί έως θανάτου στον σκοπό τους.

1. Μεγάλη πτώση στον ταλαντωτή αναδρομής του υποσυνόλου των σημείων που ακολουθούν τάση σε πρώτο στάδιο συστολής αλλά όπως πάντα περιμένομε επιβεβαίωση. Η όλη μορφολογία και οι πιθανότητες δύο συνεχόμενων ημερών πορείας του δείκτη προς την ίδια κατεύθυνση λένε ότι αυτή είναι η πιθανότερη εξέλιξη.

Το ευτύχημα είναι ότι έχει εξαντληθεί αρκετά μεγάλο μέρος της καθοδικής πορείας.

2. Στο ίδιο υποσύνολο σημείων αλλά χωρίς συστολή και μετά από αρκετή αμφιταλάντευση, η ταχεία συνιστώσα στραφηκε αποφασιστικά προς τα κάτω. Και εδώ αναμένεται επιβεβαίωση.
Η γραμμή των τιμών έτμησε την γραμμή των σημείων περιστροφής με αποφασισιτκότητα προς τα κάτω.

Οι ενδείξεις είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κύμα το οποίο με μεγάλη πιθανότητα θα δοκιμάσει τις 1280 μον.


3. Στο υποσύνολο των ακροτάτων η ταχεία συνιστώσα του ταλαντωτή μετά από την δημιουργία ενός σχηματισμού Μ (απαραίτητος για να προηγηθεί των βραδειών συνιστωσών), συναντάται σε ένα τριπλό σημείο τομής. Αυτό σημαίνει περαιτέρω καθοδική ταλαιπωρία καθώς όχι μόνον η βραχυπρόθεσμη, αλλά και οι πιο μακροπρόθεσμες συνιστώσες θα συμπορευθούν προς τα κάτω μαζύ με την βραχυπρόθεσμη να προηγείται.


Στο διάγραμμα των τιμών παρατηρείται όπως και στην περίπτωση των σημείων που ακολουθούν τάση τμήση της γραμμής των σημείων περιστροφής από την γραμμή των τιμών αλλά όχι τόσο αποφασιστικά.


Στις κυματομορφές των τιμών, είμαστε στην συμπλήρωση ενός τετάρτου κύματος δύο σταδίων συστολής (μέτριας πολυπλοκότητας) και εξακολουθούμε να περιμένομε ένα πέμπτο κύμα.
Η αρίθμηση που παρουσιάζεται είναι η πλέον πιθανή.

Η εναλλακτική θα ήταν να τελειώνει ένα μεγάλο ABC στο τρίτο κόκκινο κύμα και γι΄ αυτό η συμπεριφορά του έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Η τρέχουσα κυρίαρχη υπόθεση κατά την γνώμη μας είναι ότι δεν τελειώνει ένας μεγάλος σχηματισμός εδώ, γι'αυτό διατηρούμε την άποψη ότι οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές είναι καλές.
Όμως, αυτή η αποψη θα δοκιμασθεί στην αντοχή της περιοχής των 1280 μον. κατά την άποψή μας.

Συνοψίζοντας:Μπαίνομε σε μία κρίσιμη φάση η οποία κατά τα φαινόμενα θα ολοκληρωθεί γύρω στις 1280-1250 μον. Από το σημείο εκείνο περιμένομε την ολοκλήρωση ενός αρκετά μεγάλης πολυπλοκότητας σχηματισμού σε ένα πέμπτο κύμα δύο σταδίων συστολής. Αν η αρίθμηση αυτή αποδειχθεί λανθασμένη και βρισκόμαστε στην συμπλήρωση ενός τεττάρτου κύματος (μεγάλο ABC) από την αρχή της κρίσης έως σήμερα τίθενται επί τάπητος πολύ σοβαρότερα ζητήματα.
Η αρίθμηση αυτή είναι δυνατή στις κυματομορφές των τιμών αλλά όχι και του εξελικτικού χρόνου και γι'αυτό θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί.
Παρά ταύτα οφείλομε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Καληνυχτίζω τις φίλες και τους φίλους του ιστλογίου.

4 σχόλια:

  1. ηθελα να σας γραψω κατι μετα απο αυτα που γραψατε, αλλα δεν νομιζω οτι μπορω ..απλα χαιρομαι που σας γνωριζω εστω και μεσα απο αυτην την ιστοσελιδα!
    καλο βραδυ Κ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γόνιμη σιωπή είναι το βρεμένο μυρωδάτο έδαφος του φθινοπώρου, που θα φυτώσει και θα καρπίσει ο λόγος της επόμενης χρονιάς, ο δικός σου λόγος φίλε και συνοδοιπόρε Γρηγόρη. Ευχαριστώ που με επισκέφθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιητικός λόγος, άξιος ενός Γεωμέτρη Μαθηματικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή